Costadoro GINSENG COFFEE AMARO 500g je jedinečná kombinácia tradičnej kávy a ženšenu. Tento nápoj ponúka sviežu a horkejšiu chuť, ktorá je menej intenzívna než klasické espresso. Je ideálny pre tých, ktorí hľadajú nové chuťové zážitky.
Ženšenová káva je vyrobená z čistého koreňa ženšenu, známeho svojimi blahodarnými účinkami. Tento nápoj je nielen chutný, ale aj prospešný pre vaše zdravie. Vďaka svojej jemnej chuti je vhodný na každodenné pitie.
Costadoro GINSENG COFFEE CLASSIC je balená vo food safe sáčku, ktorá zaručuje čerstvosť a kvalitu kávy. Je ideálna na prípravu v rôznych kávovaroch a poskytuje nezameniteľný zážitok z pitia kávy. Vyskúšajte túto osviežujúcu alternatívu a objavte nové možnosti.
Príprava
1 min Lúhovanie
100 ml horúca voda Objem
17 g prášku Hmotnosť
90°C / 194°F Teplota vody
Aké sú výhody a vlastnosti ženšenovej kávy?
Znižuje stres a únavu.
Poskytuje vyššiu vitalitu a zvyšuje fyzickú odolnosť, aj keď v porovnaní s tradičnou kávou obsahuje menej kofeínu.
Posilňuje mozgovú funkciu - prospieva najmä koncentrácii.
Zlepšuje krvný obeh a znižuje cholesterol.
Prospieva tráveniu.
Nutritional values per 100g
Energy in kj
1791
KJ
Energy in kcal
425
KCAL
Total fat
12
G
Saturated fat
11
G
Total carbohydrates
72
G
Sugars
47
G
Protein
6,0
G
Salt
0,22
G
Costadoro si viac ako 125 rokov drží svoju kvalitu.
Svedčí o tom aj fakt, že na EXPO MILÁNO 2015 v pavilóne Monaco alebo Astana Expo 2017 Pavilion Monaco
Costadoro Caffe
Costadoro Caffe a veci blízko spojené s touto značkou, ktorá patrí do jedinečného zoskupenia torrefazione grancaffe, ako aj sa hrdí zlatou medailou z medzinárodnej súťaže IICT, kde spomedzi 200 testovaných blendov získala zlatú medailu, taktiež najprestížnejšími európskymi certifikátmi, ako aj certifikátom INEI, ako zárukou najvyššej kvality od tohto talianskeho inštutútu.
Made in Italy
Overená kvalita - ocenenia
Každá fáza výroby kávy spoločnosti Costadoro je sledovaná týmom odborníkov. Denne kontrolujú výrobý proces, aby zaručili, že káva dodávaná našim zákazníkom bude vysokej kvality a nezameniteľnej chuti. Vďaka vynikajúcim službám získal obchodný tým Costadoro licenciu IIAC (Mezinárodný inštitút degustátorov kávy) a certifikát UNI EN ISO 9001:08 - CSQA no.6.
Firma Costadoro Gruppo bola získala prestížne ocenenie "Registro delle Imprese Storiche" (Register národných historických podnikov) za viac ako 100 ročnú existeniciu, prínos pre taliansku ekonomiku a vzdelávanie. Gratulujeme a držíme palce aj Ďalších minimálne 100 rokov. Firma Costadoro Gruppo bola získala zlatú medailu z hodnotenia káv prestížnym talianskym inštitútom IICT (International Institute of Coffee tasters) , kde spomedzi 113 blendov a za účasti 26 rozhodcov z 11 krajín. Veľmi si vážime toto ocenenie a sme právom hrdí.
História Costadoro
Láska ku káve od roku 1890. V roku 1890 otvoril Oreste Beccuti v ulici Via Pietro Micca v Turíne obchod s kávou s názvom Costadoro, ktorý se čoskoro stal ústredným miestom pre všetkých milovníkov kvalitnej kávy z celého Turína. Z rodinnej kaviarne sa stala moderná spoločnosť zaoberajúca sa pražením najkvalitnejšej kávy, ktorá je úspešná nielen v Taliansku, ale i v zahraničí. Je to výsledok práce plnej nadšenia a odhodlania so zvláštnym zreteľom na vývoj a inovativný výzkum. Postupy, držícia sa zásad viac než storočnej tradície, však zostali zachované.
Spoločnosť Costadoro
Spoločnosť
Skupina Costadoro Group, dlhoročný výrobca praženej kávy pre gastronómiu (HO.RE.CA), patrí dnes medzi najúspešnejšie priemyslové spoločnosti v severnom Taliansku s viac než 150 miliónmi šálok kávy servírovaných každý rok. Vďaka mezdinárodnému postaveniu spoločnosti je káva Costadoro zastúpená vo viac než 30 rôznych krajinách. Približne 35% produkcie praženej kávy je distribuované na zahraničné trhy.
V súčasnej dobe je spoločnosť Costadoro významným merítkom pre rozširovanie talianskej kultúry espressa po celom svete. Vďaka starostlivosti a pozornosti, ktorú venujú produkcii kávy, získala skupina Costadoro vysokú pozíciu na mezdinárodnom trhu. Neustále hľadanie dokonalosti a úzkostlivá starostlivosť sú aspekty zastúpené vo všetkých fázach výrobného procesu a pre skupinu Costadoro patrí k základným hodnotám. Zameriava sa na inováciu a vedecký výzkum. Výsledkom nášho každodenného snaženia je, že klientom ponúkame nielen kávu, ale aj intenzívnu chvíľu potešenia.
Výrobný proces
Od samého začiatku prijala spoločnosť Costadoro filozofiu, že v záujme dokonalého výsledku je potreba mať dôkladné znalosti produktov, stále hľadať najlepšie suroviny na trhu a mať silné vôľu k neustálemu zlepšovaniu. Špecialisti spoločnosti Costadoro vyberajú a nakupujú najkvalitnejšiu surovú kávu na trhu priamo v krajinách pôvodu, s cieľom ponúkať zákazníkom len tie najlepšie kávové zrna.
Praženie kávy
Je základným krokom k zabezpečeniu nejvyššej kvality produktov s výslednými požiadavkami na chuť a vôňu. Praženie kávy Costadoro je pomalé (cca 20 minut), pri nižších teplotách (210-220°C). Tento spôsob praženia zaistí, aby kávové zrná boli rovnomerne upražené zvnútra i na povrchu. Zrná kávy sa pražia samostatne podľa jednotlivých druhov, pretože kávové zrno rôzneho pôvodu vyžaduje rozdielnu teplotu a dobu praženia. Pre Costadoro je i samotné chladenie čerstvo upraženej kávy umením. Zrna sa chladia iba vzduchom (nie kombinácií voda-vzduch). Výsledkom sú ľahšie zrná bez prebytočného a nežiadúceho obsahu vody. Po upražení a schladení káva prechádza procesom oddeľovania nepotrebných kávových zŕn. Systém pracuje na základe jemnej rovnováhy medzi elektronickými, vizuálnymi a mechanickými princípmi slúži k identifikácii a okamžitému vyradeniu nevhodných zŕn kávy na základe farby. Costadoro bola prvá spoločnosť v Taliansku, ktorá tento nový systém Sortex Z+1 BL skenujúci kávové zrná v závislosti na tvare a veľkosti, zaradila do svojho výrobného procesu.
O praženie kávy, nákup a následný výber zelenej kávy sa stará
Fabio Verona - Costadoro Caffe
Hľadáte kvalitné talianske espresso do svojej kaviarne? Alebo do domácnosti, hotela, kancelárie alebo do výroby?
Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York. 300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca.
Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
Vnútorná chyba
Počet výskytov
Počet chýb
Čierne zrno
1
1
Kyslé
1
1
Mušle
3
1
Zelené
5
1
Zlomené zrná
5
1
Poškodené hmyzom
5
1
Deformované
5
1
Vyschnutá čerešňa
1
1
Plávajúce zrno
2
1
Veľký kameň alebo vetvička
1
5
Malý kameň alebo vetvička
1
1
Veľká koža alebo šupka
1
1
Stredná koža alebo šupka
3
1
Malá koža alebo šupka
5
1
Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York. 300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca.
Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky
Typové číslo - označenie
Maximálny prípustný počet chýb
NY2
6
NY 2/3
9
NY3
13
NY 3/4
21
NY4
30
NY 4/5
45
NY5
60
NY 5/6
90
NY6
120
NY 6/7
180
NY7
240
NY8
450
Stupne praženia
pozrite si tabuľku, kde sú rozdelené stupne praženia
Martina Biela
Verný zákazník
Vyhovuje mi táto kávička, hlavne pre aciditu......nie je z nej kyselina. Výborná chuť.Ďakujem.
Soňa Janišová
Verný zákazník
Káva je príjemná a jemná, jemne sladká chuť bez výraznej acidity, opakovane kupujeme túto značku, je to istota kvality za prijateľnú cenu. Vždy veľmi rýchle dodanie a často bývajú zľavy..